FHRA Tampere Internetissä

Oletko käynyt kerhon internet-kotisivuilla ?

www.fhra-tre.net
www.hotrod-rockshow.com

Internetin taustaa lyhyesti:

Internet syntyi USA:ssa (kuten jokin muu mielenkiintoinen harrastus 😉 )1970-luvun alkupuolella. 1984 USA:n kansallinen tiedesäätiö rakensi viisi supertietokonekeskusta ja yhdisti ne tietoverkon avulla toisiinsa ja suurimpiin yliopistoihin, ja yliopistojen koneisiin lähiympäristössä olevia oppilaitoksia. Tästä alkoi Internetin kasvu.

Hitaan kasvun jälkeen varsinainen läpimurto alkoi 1990 -luvulla. Eräiden arvioiden mukaan tietoa kulkee Internetissä jo enemmän kuin puhelinliikennettä omassa verkossaan, joten Internetiä voidaan kutsua nyt maailman valtamediaksi.

Tärkein syyn kasvuun on ollut internet-verkon kaupallistuminen. Verkkokaupankäynti tulee lisääntymään voimakkaasti lähivuosina. Verkkokauppaa voit jo kokeilla kerhon nettisivuilla. Siellä on oma SwapNet, jonne voit jättää alan tavaraa myyntiin.

Viidessä vuodessa Internet on tullut osaksi jokapäiväistä elämää. Tällä hetkellä jo puolet suomalaisista on ainakin kokeillut Internetiä. Ja lähes kaksi miljoonaa meistä käyttää Internetiä ainakin kerran viikossa.

Useimmat meistä ottavat yhteyden Internetiin kodistaan. Internetin käyttö työ- ja opiskelupaikoilta ei ole sekään vähentynyt, mutta tietokoneesta ja Internet-yhteydestä on viimeisen vuoden aikana tullut yhä useammin kodeinkone muiden kodinkoneiden rinnalle.

Eniten käytettyjä palveluita ovat pankkien verkkopalvelut ja sähköposti. Lisäksi moni lukee erilaisia uutispalveluita mm. Sonera, Ylen tai MTV3:n sivuilta.

Miten Internetiin ?

Tarvitset tietokoneen (väh. Pentium tasoinen tai PowerMac), modeemin ja yhteyden. Internet yhteyksiä myyvät mm. Sonera, Saunalahti ja Pirkanmaalla TPO (Tampereen Puhelin Oyj). TPO Internet (www.tpointernet.net) on Pirkanmaan suosituin internetyhteys.

Mitä kaikkea kerhon kotisivulla on ?

FHRA Tampereen Seutu ry:llä on oikestaan kahdet kotisivut. Toiset ovat kerhon sivut (www.fhra-tre.net) ja toiset taasen ovat pelkästään Hot Rod & Rock Show:ta (www.hotrod-rockshow.com) varten.

www.fhra-tre.net

Kerhon sivut ovat olleet olemassa tammikuusta 1997 alkaen. Omassa osoitteessaan sivut ovat olleet vuoden 1998 lopusta lähtien. Kerhon sivuilta ei oteta pois mitään juttuja, vaan kaikki Roddarin jutut arkistoituvat tänne. Vahnhimmat jutu ovat vuodelta 1997.

Kerhon kotisivuilla on seuraavanlaisia palveluita:

– Etusivulla ovat tuoreimmat uutiset, lähiajan tulevat tapahtumat ja säätietoja, jotka päivittyvät joka hetki. Etusivulta voit myös valita kotisivujen kieliversion. – Kauppapaikassa on seuraavia palveluita. SwapNet:iin voit jättää oman myynti/ostoilmoituksen, ja voit sen sitten itse poistaa kun saat tavarasi myytyä. Roddarin ilmot, ne ilmoitukset joita uusin Roddari on sisältänyt. Kirjakauppa, muutaman esimerkki maailman suurimman nettikirjakaupan tarjonnasta, minkälaista alan kirjallisuutta on tarjolla. Tulossa on myös kerhon oma kauppa, josta voit ostaa jäsentuotteita. – Palstat, paljon Roddarin sisältöä – tarinoita, autoesittelyjä,racing teameja, mukana juttuja jopa vuodelta 1997, linkkilista, tapahtumakalenteri. Vieraskirja, jonne voit jättää viestisi/terveisesi siitä että olet käynyt sivuilla. Bannerit -sivulla on kuvia, mitä voit käyttää omilla kotisivuillasi, jos haluat laittaa linkin kerhon kotisivuille. Mukana myös muutama peli, jos aika käy pitkäksi muutoin. Jos haluat laittaa kerholle palautetta, niin sekin onnistuu. – Tekniikkaa on tarjolla myös. Rengastaulukosta tarkastat nopeasti mitkä renkaat ovat vaihtokelpoisia ainakin ympärysmitaltaan. Muuntolaskureilla voit muuntaa jenkkimittäyksiköitä eurooppalaisiin mittoihin (muuntolaskurit toimii toistaiseksi vain IE5 -selaimella) – FHRA Tampere kohdasta löytyy kerhon historiaa, tietoa yhteyshenkilöistä sekä jäsenille oleva osa, joka jatkossa tulee olemaan jonkinlaisen salasana takana.

www.hotrod-rockshow.com

Näyttelyn omat sivut avattiin 20-vuotisnäyttelyn kunniaksi tammikuussa 1999. Siihen saakka näyttelysivut olivat olleet osa kerhon sivuja. Näyttelysivuilla on mm. tulevan näyttelyn kohokohat ennakkoesittelyssä.

Näyttelyn kotisivuilla on seuraavanlaisia palveluita:

– Etusivulla ovat tuoreimmat näyttelyuutiset, lähiajan tärkeät päivämäärät ja Tampereen sää. – SHOW 2000, sisältää tulevan näyttelyn esittelyn, ohjelman (kun se on valmis), voit ilmoittaa autosi näyttelyyn tätä kautta, imuroida bannerin omille kotisivuillesi, lähettää kysymyksen näyttelystä. Mielenkiintoisin sivu tulee olemaan se sivu, jolla esitellään tämän vuoden näyttelyn ajoneuvoja ennakkoon. – Edellisten näyttelyn kohokohtia voit myös katsoa kolmelta edelliseltä vuodelta. Lisäksi mukana on hieman tietoa kerhosta, eli sama tieto kuin kerhon sivuilla.

Mistä kotisivuille tullaan ?

Sivuilla on vierailtu n. 50 eri maasta. 90 % sivuilla kävijöistä tulee Suomesta, loput 10 % ympäri maailman. Osa varmasti ulkomailta tylevista on näitä ulkosuomalaisia. Viikoittain sivuilla käy 200-300 kävijää talviaikana, kesää kohden vauhti kaksin tai kolmikertaistuu. Ennen Hot Rod & Rock Show:ta viikoittain sivuilla vierailee tuhansia kävijöitä, jotka käyvät mm. tutustumassa näyttelyajoneuvoihin ennakolta.

Kehityssuunnitelmat jatkossa

Sivuja tullaan kehittämään edelleen. Tavoitteena on olla internetin kiinnostavin suomalainen alan harrastajien palvelu. Nyt kaikki sivut ovat tehty yhden miehen toimesta yön pikkutunteina, mutta jatkossa varmasti tarvitaan lisää ylläpitovoimaa. Joten jos internetsivujen tekeminen kiinnostaa ja taitoa on jo jonkun verran tullut hankittua, niin laita tietoa itsestäsi sähköpostilla osoitteeseen: webmaster@fhra-tre.net

Sivuille on jo nyt mahdollisuus saada ulkopuolisia mainoksia ja vieläpä erittäin edulliseen (hinta alk. 50 mk/viikko, alv 0%) hintaan. Mikä sopisikaan alan yrityksen/kerhon/racing teamin mainospaikaksi paremmin kuin nämä sivut ? Mahdollisilla mainostuotoilla pyritään kehittämään sivuja yhä paremmiksi ja hankkimaan ulkopuolisia ohjelmia. Ja sitten internetiin ja kerhon sivuille !!!

Teksti: Olavi Tuominen

Yhteystiedot

EnglishFinnishSwedish

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.