Floridan kuulumisia

Koittihan se heinäkuun kolmas päivä viimeinkin, onhan sitä odotettu jo kaheksan kuukautta. Tuleva vaimo ei ollut koskaan käynyt ulkomailla joten olihan hyvä paikka alottaa.

Mutta joo, kunhan oli selvitty sairaan pitkistä odotteluista ja pienistä kielenymmärtämisongelmista Ruotsin lentokentällä voitiin alottaa tosi mielenkiintoinen matka jollain ikivanhalla norjalaisten lentokoneella yli Atlantin. Lentoemot ei puhunut kun ruotsia ja radiot oli rikki, elokuvaa ei nähnyt (ainoo toimiva valkokangas A-luokassa) ja ruoka oli muuten vaan tapansa mukaan pahaa ja mautonta.

Mutta johan alko suupielet venyyn hymyyn kun rupes Miamin lentokenttä tuntuun jalkojen alla. Pari ekaa päivää meni Fort Lauderdalen rantoja kattellessa sekä tietysti läheiset rantakaupat tutkiessa. Rantabulevardilla meno oli kun tosiaan jostain Baywatchista rannat aivan täynnä väkee jos jonkinlaista. Kadulla väki kulki rullaluistimilla ja maastopyörillä pelkät bikinit tai uikkarit jalassa (huhhuh). Kun ilta koitti ajorata oli aivan täynnä Viperiä, Ferraria, Uusinta avovettee, Excaliburia, Lowrideriä ym.,ym.


No jo sai riittää kuolaaminen ja mennään eteenpäin, vuokrattiin Dollar-autovuokraamosta 1999 mallin Plymouth Breeze, neliovinen Opel Vectran kokonen kansanauto. Autossa oli 2.5L neloskone, automaatti, sähkölasit, keskuslukitus ja onneks ilmastointi!!! Ihan kiva auto tollaseks uudeks kauppakassiksi kyllä sillä kelpas päästellä Highwaytä edestakasin toisten jaloissa ja bensaakaan se ei vienyt kun seka-ajossa noin 10L/100km.

Key West on semmonen paikka että jos tykkää kunnon maisemista, laguuneista, rennosta menosta ja vanhoista etelävaltioiden asunnoista niin suosittelen todella. Key Westin saarelta ei ole kun 90ml Kuubaan ja se on koko USA:n eteläisin paikka.

No Key Westistä tullessa poikettiin Miamiin kurkkaan onko paikat vielä entisellään ja tietysti Miami Beachille uimaan.

Jo rupes matka oleen puolessa välissä kun rupes hatuttaan että viikon päästä joutuu lähteen kotiin. Reissun rankin paikka tais olla kun kävin Merjan kanssa Palm Beach countyn käräjätalolta hakemassa vihkilupa ja mentiin täräytettiin vihille Palm Beachissä. Järjestipä kummit vielä semmoset hääjuhlatkin että en tuntenut kun heidän lisäks niiden tyttären (tosi kivaa aivan vieraiden ihmisten kanssa joista osa puhu vain englantia).


Parissa autokaupassa olis ollu myynnissä mielenkiintoisia rodeja (34’Ford ja joku about 40′ chevy pick-up), 88-93 luvun autoja suorastaan lahjotettiin pois hinnat pyöri 1000$-2500$ välissä. Näköjään suurinta huutoo oli upouudet Pick-Upit Dotge ja Ford.

Jos joku joskus on menossa sinne päin niin kannattaa pistäytyä joka kadunkulmassa sijaitsevassa Discount Auto Parts-liikkeessä. Käyttöjenkkien osat suoraan hyllystä itse valkkaamalla ja vanhempien osat tiskin takaa, löyty sieltä myös viriosat ja kaikenmaailman tingentangelit. (Oli meinaan matkalaukuissa 70kg auton osia kun tultiin takasin ja melkein kaikki oli Discountista ostettuja lukuunottamatta muutamaa Galaxie pisteosaa jotka tilattiin Californiasta Lauderdaleen)

No joo matka rupes loppuun ja rahat sekä laukkujen tilavuus joten oli aika palauttaa Breeze 1900km ajetumpana ja ruveta suunnitteleen pitkien housujen käyttöä kun kotimatka olkoi.

Voin kertoa että vaatteet ei tunnu kivalta jos on jalat ja maha palanut rakkuloille, yrittivät noi vanhemmat varottaa että Floridassa on vähän polttavaa näin kesällä mutta tyypilliseen uhoon suomalainen ei usko ennenkun näkee ja enkä usko kyllä vieläkään (palaminen meni ”vahingon” piikkiin).

Lämmintä oli koko 2 viikkoo varjossa noin 33’c ja kosteus oli aivan uskomaton (sama kun olis suihkun märkänä koko ajan).


Kotio on päästy ja uusia tuliaisia suunnitellaan kovasti paikoilleen sekä käyttöautoon että Galaxieen ja mietitään koska sais tehtyä sen viidennen reissun USAan jolloin kuulemma siellä pidetään epäviralliset kastajaiset amerikkalaiseksi.

Terveisin: Sibe

p.s. Voin kertoo että ainakaan Miamin lentokentällä ja Ruotsin lentokentällä ei oikein kauheesti sulateta autonosia sekä kristallilaseja käsimatkatavaroissa. Epäiltiin meinaan joksikin pomminrakentajaksi ja sormenjäljet tarkastettiin FBI:n ja CIA:n tiedoista. Onneks ei joutunut Suomen tulliin kai siellä olis joutunut vielä veron maksaan osista.

Yhteystiedot

EnglishFinnishSwedish

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.