Kerhotallin historiaa

Ohessa historian havinaa kerhotallin alkuajoilta. Kuvat on otettu nykyiseltä kerhotallilta syksyllä 1985, jotain pientä parannusta on tapahtunut niiden ottamisen jälkeen.


Yhdistyksen johtokunta aloitti toden teolla kerhotallin etsimisen vuoden 1985 syksyllä ja parhaaksi tarjotuista tiloista katsoimme nykyisen kerhotallin osoitteesta Hepolamminkatu 43, koska se oli vasta valmistumassa ja tila oli pohjaratkaisultaan, sijainniltaan, kooltaan ja vuokratasoiltaan parhaiten soveltuva yhdistyksen käyttöön.


Kymmenien neuvottelujen jälkeen tallin omistajan, kaupungin edustajien ja politiikkojen kanssa päätti kaupunginhallitus kuitenkin että kaupunki ei lähde hankkeeseen mukaan tässä vaiheessa ja näin homma kaatui, mutta emme lannistuneet ja jatkoimme hallin omistajan kanssa neuvotteluja koska hän oli aloittamassa uuden hallin rakentamista Ahertajankatu 17:ssa ja sovimme että kun se valmistuu, niin tiloja tarjotaan ensisijassa meille.


Hallin puoli valmistui helmikuun alkuun vuonna 1988 ja pääsimme muuttamaan uunituoreeseen halliin, koska olimme saaneet kaikki neuvottelut hoidettua kuntoon kaikkien instanssien kanssa. Ensimmäisessä tallissa oli tilaa 16 autolle ja sosiaalitilat ja muut vastaavat eivät tuntuneet valmistuvan sovitussa ajassa ja muutenkin omistajan kanssa oli ongelmia, koska hän koitti saada esimerkiksi jotain omia kulujansa meidän maksettavaksi, mihinkä emme tietenkään voineet suostua ja lupauksista huolimatta sosiaalitilat eivät valmistuneet niin rupesimme etsimään uutta kerhotallia.

Kuin vahingossa huomasimme, että se halli josta olimme käyneet neuvotteluja aluksi oli vaihtanut muutaman kerran omistajaa ja oli parhaillaan tyhjänä, joten neuvottelut käyntiin ja saimme ne päätökseen kesällä 1991, joten pääsisimme muuttamaan syksyn kuluessa uuteen halliin, kun sinne olisi tehty kaikki sovitut korjaukset.
Korjaukset viivästyivät ja viimeisiä tehtiin kun me muutimme uuteen talliin, mutta muuttopäivää ei voinut enään muuttaa koska vanhan hallin vuokrasopimusta oli vielä 1/2 vuotta jäljellä ja olimme vuokranneet sen kerhon jäsenten käyttöön talveksi 91-92 ja he olivat muuttamassa sisään heti seuraavana päivänä. Mutta kaikki muuttohommat onnistuivat hyvin ja uuden tallin kaikki 25 paikkaa ja vanhan tallin 16 paikkaa olivat heti täynnä.

Keväällä -92 vanha talli jäi pois meidän käytöstä ja rupesimme kehittämään uutta tallia ja rakensimme syksyllä -93 yläkertaan upean saluunan ja kerhotilat ja vuosien saatossa tiloihin on tehty lukuisia muutoksia ja korjauksia kuten, tallimiesten kahvi- ja sosiaalitilat on uudistettu, sauna ja muut vastaavat tilat rakennettu, tehty pienoismalli porukalle rakentelutilaa ja hallin puolelle on rakennettu kaikenlaista uutta ja vanhaa korjattu samoin hallin ulkopuolelle on rakennettu kaikenlaisia viihtyvyyttä parantavia ratkaisuja ja lisää on suunnitteilla taas joka vuosi, ainakin perinteisissä tallitalkoissa on tarkoitus korjata vanhoja tiloja ja rakentaa jotain uutta halliin ja sen piha-alueelle.

Ensi vuonna, eli tarkemmin helmikuun 1998 alussa tulee täyteen 10 vuotta kun kerholla on ollut kerhotalli ja kuten katsomalla oheisia kuvia, huomaat varmaan että pientä kehitystä on tapahtunut ainakin kerhotallin suhteen, joten käy tutustumassa mitä uutta sinne on rakennettu.

Yhteystiedot

EnglishFinnishSwedish

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.