Kuopio hot rod show -98


Todellinen Full Size: Imperial LeBaron -69, on kokoa ja näköä

Elokuun puolessa välissä Kuopiossa järjestettiin näyttely, jossa kerhoamme edusti kaksi autoa ja neljä varsin edustuskelpoista hemmoa.

Matkaan lähdettiin aikaisin lauantaiaamuna, koska näyttely avattiin yleisölle klo 16.00 iltapäivällä ja matkaa sentään lähes 300 km. Kangasalta poimittiin Ressu kyytiin ja matkaan. Ajomatka meni hienosti aina Kuopion moottoritielle asti jolloin vaikeudet alkoivat, Hista yllättäen vähensi nopeutta ja pysähtyi sitten kokonaan ihmettelemään, Buickista oli kuulunut kova jysähdys ja alkanut sitten jyristään. Mutta mitään ei autosta roikkunut eikä mitään ollut pudonnut, niin matkaa jatkettiin hiljakseen. Syy jyrinään löytyi Kuopiohallin pihassa johon Buickin kardaani takapäästään putosi!


Hista kahden blondin puristuksessa, vasemmalla Marika ja oikealla Satu

Kello oli jo sitä paljon että varaosaliikkeet olivat jo sulkemassa oviaan, mutta saimme viime tingassa jalan yhden varaosaputkan oven väliin, josta löytyi ”lähes” oikea ristikkonivel, takaisin hallille ja autoja vahaamaan ja näytteille asettamaan. Tässä vaiheessa elimme siinä uskossa että kardaanihuolet olisivat ohi……

Kuopiohalli tarjoaa näyttelylle mahtavat puitteet, tilaa on käytettävissä lähes kotoisen Pirkkahallin verran. Järjestelyissä on menty eteenpäin aimo harppauksin siitä, kun olin oman auton kanssa Kuopion näyttelyssä erään tavaratalon parkkihallissa! Kalusto oli kerätty suomalaisista korkeatasoisista ajoneuvoista, ja erityisesti pyöriä oli esillä ilahduttavan runsaasti, ja erikoisena lisänä oli näyttelyhallin edustalle kerätty näyttävä kokoelma vanhoja kuorma-autoja. Vaikka näytteillä olevat autot olivat laadukkaita ja järjestelyt hyvät, ei yleisö tunnu löytävän tämän kaltaisia tapahtumia, nytkään ei käynyt yleisöä kuin muutamia tuhansia. Ehkä näyttelyn siirto keväälle toisi piristystä. Oheisohjelmaa oli koko ajan käynnissä, oli bändejä, missikisoja, ym. kilpailuja ja lisäksi näyttelyyn oli hankittu näyttelyemäntä jona toimi ”blondien blondi” Satu Lappi, aikas näyttävä ilmestys!


Kuopion moottoritie sunnuntaina 16. elokuuta noin kello 19.00, Histan kengät sieltä vilkkuu Buickin alta, onneks tässä vaiheessa ei vielä satanut.

Menestystä tuli kerhollemme runsaasti: Salomaan Kari voitti Fordilla Classic-luokan ja tuli Peoples Choicessa kolmanneksi, Hista voitti somistuksen ykköspytyn golf-aiheisella teoksellaan. Sunnuntain kääntyessä iltaan mekin käänsimme nenät kohti Hämettä ja Tamperetta, ekat 15 kilometriä Buickin kardaani pysyi kyydissä, sitten takana tulevat sai väistellä nivelen kappaleita. Näin ollen tehtiin tavanomaista maantieremonttia (tai Hista teki, muut seurasi katseella ja antoi hyviä neuvoja!). Onneksi oli vielä muutama ristikkokuppi jäljellä, joilla päästiin läheiselle huoltoasemalle, josta saimme paikallisen korjaamon numeron. Sieltä löytyikin ystävällistä palvelua vieläpä sunnuntai-iltana. Ristikonkupit hitsatiin kiinni lenkkeihin jolloin ne ei päässeet ulospäin. Nyt päästiin tulittaan jopa 80 mailia tunnissa, ja pääsimme vielä saman vuorokauden puolella kovassa vesisateessa Tampereelle. Niin, ja tottahan sitä ostettiin kalakukko tuliaiseksi, kun kerran Kuopiossa käytiin!

Teksti ja kuvat: Hessu Heino

Yhteystiedot

EnglishFinnishSwedish

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.