Long Beach Swap -98

Vanhempi herrasmies toi näytille kauppakassinsa, -68 Chevellen.

Veteran Stadion LB:n lentokentän kupeessa täyttyi jälleen 9.8. -98 alan harrastajista. Kuukausittainen tapahtuma on säilyttänyt hyvin paikansa. Uusia vastaavia swappeja on perustettu muutama Los Angelesin alueelle, varmaa on että nekin saavat hyvän suosion. Sunnutaina oli täysi tohina päällä aikaisesta aamusta lähtien. Itse olin mielestäni paikalla ajoissa, mutta perin kauas parkkipaikalle sain isomoottorisen vuokra-auton jättää. Pääsymaksu oli viisi taalaa, myyjät maksoivat 20 taalaa/paikka.

Myyjille varatuista paikoista oli vain pieni osa täyttämättä. Nyt oli paikalle tullut myös Harrikkaosien myyjiä. Osatarjonta oli niin hyvä kuin tällaisessa swapissa vaan voi olla. Vaikka mitään et varsinaisesti mene etsimään niin aina sitä on lähdetty kassit keikkuen pois. Autoja oli näytillä/myynnissä ehkä vain reilu puolet siitä mitä olen tottunut näkemään LB:n swapeissa. Ohessa muutamista näyte

Swapin jälkeen maanantaina kävin Moonilla Santa Fe Springsissä hakemassa muutamat pakolliset harrastajan ”tingentangelit”. Ja sitten eikun Stantoniin mr. Boydin putiikkeja kohti. No, ne kaksi kyllä löytyivät, mutta tyhjinä. Ajattelin että on sekin hemmo, kun ei laita uutta osoitetta vanhan paikan yhteyteen… Ajoin siinä Stantonin paloaseman ohi ja kun muutama jeppe oli puunaamassa aseman edessä paloautoa ajoin pihaan. Kysyin siinä nappikauluksiselta kaverilta että osaako hän neuvoa mistä Boydin nykyisin löytää. Ei osannut, mutta tiesi sanoa että Boyd on konkurssissa. Johan nyt jotakin! Tämä chief kertoi Boydille tulleen avioeron, jolla oli em. vaikutus bisnekseen. Liike, jossa Boydilla oli autoja myynnissä, on vielä toiminnassa alan hemmojen käsissä. Siellä oli vielä jäljellä myytäväksi muutama billetvannesarja sekä muutamia ratteja ja ”tingentangelia”. Saattaa olla että nyt maailmalla oleville vanteille ja rateille voisi povata pientä arvonnousua.

Myymälässä olevat autot olivat ”myyntitilissä”. Määrällisesti niitä oli kolmisenkymmentä. Laatu oli kaikissa autoissa tietty parhaasta päästä. Osa oli Boydin pajalta alkuaan lähtöisin. Ohessa pari kuvaa kalustosta.


-50 Studebaker


Vielä löytyi muutamia Boydin autoja myyntitilissä, tässä makee kustomi Mercury Carson Topilla


Eräs suomalainen on näyttänyt jenkeille mallia kuinka Porchesta saadaan ajettava auto. Renegaden palikoilla on asennettu -95 Corveten moottori alkuperäisen tilalle. Kyllä lähtee….


34 Roadster


Mustat pojaat olivat tuoneet tarjolle -74 Plymouthinsa. Hinta oli paikallaan ja he kehuivat silmät kirkkaina että moottori käy….!


-54 Studebaker Commander 2-dr wagon. Perin maukkaasti chopattu.


Harrikkapalikkaa löytyi hakevalle.


Imusarjakauppias oli myös paikalla.

Teksti ja kuvat: Jukka

Yhteystiedot

EnglishFinnishSwedish

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.