Tallikierroksella

Pihassa seisovat autot jo kielivät siitä minkä alan väkeä täällä pitää majaansa.

Roddarilehden lentävillä reporttereilla on ollut tapana aina silloin tällöin poikkeilla tutustumassa lähialueiden kerho/tallitoimintaan. Tällä kerralla piipahdimme Hämeenlinnassa tallilla joka harrastajien keskuudessa liikkuu nimellä Cadillac-talli.

Sisäkuva hallista, kaikki talliasukit eivät olleet vielä telakoituneet talviteloilleen.

Tähän Ahveniston moottoriradan kupeessa sijaitsevaan teollisuushalliin nämä pitkän linjan harrastajat muuttivat maaliskuussa -96 Katinalasta. Tallikimpassa on 12 hemmoa, joiden keski-ikä on himpun yli kolmenkymmenen. Avarassa hallissa on pinta-alaa noin 300 neliömetriä, joka on hyvin hyödynnetty rakentamalla tilava parvi toiseen päähään hallia. Tällä hetkellä tallissa on kymmenen autopaikkaa yksi pyöräpaikka ja heittopaikka, pienillä järjestelyillä saadaan muutama paikka lisää lähinnä seisonta-autoille. Vierailumme isäntinä toimineet Juha Knuuttila ja Max Nyman kertoivat että talliporukan vaihtuvuuus on erittäin vähäistä, joka kertoo tallin hyvästä yhteishengestä ja toimivuudesta. Juha kertoi että tallilla pyörii 4-7 heppua vakituisemmin eli päivittäin ja sitten viikonloppuiltaisin väkeä onkin sitten huomattavasti enemmän, viihtyvyyteen on varmasti on osansa hienolla ja viihtyisällä baarilla. Nykyään on enemmän sääntö kuin poikkeus että tallitilojen yhteydestä löytyy jonkinlainen tarjoilupiste.


Nymanin Max hitsaa 47′ Cadillacinsa osia. Max on tuttu monille harrastajille kautta maan.

Talli lienee saanut nimensä jo Katinalan aikoina, jolloin lähes kaikki autot olivat Cadillaceja, nyttemmin skaala on laajentunut niin että tallista löytyy jopa Fordeja!!! Tosin Käkkylöitä on silti valtaosa, pääpaino on selkeästi ”Kenraali Moottorilla”. Juha ja Max listasivat autoja joita tällä hetkellä on tallin väellä: 54′ Ford Kustom, 56′ Letukka, 47′ Cadillac, 2 kpl 61′ Cadillaceja, 62′ avo Cadillac + munavaunu, 62′ Fairlane, 63′ Cadillac Fleetwood, 56′ Cadillac, 55′ Mercury ja 2 kpl 57′ Cadillacia. Näyttävää kalustoa kaikenkaikkiaan! (Toimittajan suureksi harmiksi jengi oli unohtanut Moparit kokonaan!!) Lisäksi tallissa on kaksi Harrikkaa: 41′ lättäpää ja 57′ Sportster, jonka omistaja on rokkimiehiä ja hänen bändinsä The Blue Ribbons pitää treenikämppäänsä seinän takana samassa rakennuksessa.

Hämeenlinnan Cadi-tallilla on aina mukava poiketa, sieltä löytää vankkoja alalle omistautuneita harrastajia, joten puheenaiheet ei taatusti lopu ja baarissa soi hyvä rock’n roll. Paikan tietävänä ja tuntevana voin sanoa että vastaanotto on aina ollut lämmin, että poiketkaa turinoimassa, vieraille on aina pannu kuumana.

Cadillac pics
Tyylikkäästi chopattu ja kustomoitu Ford 54′

Cadillac pics
Tiskin takana Knuuttilan Juha, joka kurvailee 55′ Mercurylla

Teksti ja kuvat: Hessu Heino

Yhteystiedot

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.