Tikkakisa 2002

Tulihan lopulta tammikuun loppu ja oli aika perinteisen tikka- ja biljardikisa, se järjestettiin kuten aikaisemminkin tallin Saloon 43:ssa. Ilta alkoi osalla kilpailijoista tutulla saunalla ja toiset nauttivat baarin antimia sillä aikaa ja ottivat pientä kertausta kisansäännöistä ja samalla harjoittelivat. Kun oli aika ruveta kerään osanottajia, huomattiin, että 16 ilmoittautumista tuli hetkessä täyteen, eikä ketään tarvinnut pyytää väkisin mukaan. Sitten oli taas vuorossa parien arvonta, koska kisat pelataan pareina ja tällä halutaan saavuttaa se, että kaikilla olisi tasapuoliset mahdollisuudet ottaa osaa kisoihin. Jokainen pari sai numeron, jolla pystyi seuraamaan omaa ja muiden etenemistä kaaviossa.

Kisa aloitettiin dragista tutulla lajittelusta ja parit saivat molemmista peleistä lajittelupisteitä 1-8 sijoituksensa mukaan ja tuttuun tapaan lajittelupisteet ratkaisivat taas monia sijoituksia, koska joka pelin voittaja sai aina 100 voitosta ja hävinnyt tippuu pois kyseisestä kisasta ja kisan lopussa kaikki pisteet laskettiin ja eniten pisteitä saanut joukkue oli voittaja. Molemmat kisat pelattiin luonnollisesti toisistaan erillään, vain lopussa pisteet laskettiin yhteen.

Oli harmi, koska pelaamaan aikoneita tuli vielä paikalle, kun parit oli arvottu ja lajittelu oli jo hyvässä vauhdissa, sekä erillaisten yhteensattumien, kuten konsertit, matkat jne. vuoksi jäi tulematta monia ns. vakipelaajia. Tänä vuonna oli mukana monia uusia ²kasvoja² joten hyvältä näyttää ainakin kisan tulevaisuus ja ensi kerralla voidaan joutua ottamaan käyttöön taulun iso kaavio, muttei se ole mikään ongelma. Kuten aina, kisan piti olla leikkimielinen, mutta kyllä äänenpainoista sai aina välillä sen kuvan, että leikki on kaukana, niin tosissaan toiset ottivat kisan. Se on hyvä, että kisa otetaan ”tosissaan” ja mikä sen parempaa kuin kisaajilla ja kannustajilla oli hauskaa.

Kuten kaikki hyvä, se loppuu aikanaan, niin kävi myös kisoille, kun oli molemmissa kisoissa jäljellä enään kaksi paria ja oli aika selvittää molempien voittajat. Kun voittajat olivat selvillä, oli aika laskea pisteet ja julistaa tulokset ja palkita voittajat ja muitakin ruhtinaallisilla palkinnoilla tuttuun tapaan. Palkintoina oli pokaaleita ja kerhon farkku- ja t-paitoja ja näiden jaon jälkeen oli aika pistää pillit pussiin ja baari kiinni sekä paikat kuntoon. Tämän jälkeen toiset lähtivät luonnollisesti jatkamaan iltaa muihin baareihin puolen yön aikoihin ja toiset kotiin erillaisista syistä, mutta ilmeisesti, ilta oli onnistunut ja kaikilla oli hauska ilta kerhon Saloon 43:ssa. Toivottavasti kaikki halukkaat pelaajat saapuvat ajoissa paikalle vuoden 2003 tammikuun viimeisenä lauantaina, jolloin pelataan seuraavan kerran tikka- ja biljardikisoja ja mukaan sopii tietysti kannustusjoukkoja.

Tulokset:

1. Hatka & Rauhanen : 408 + 205 = 613 pistettä
2. Jaakko & Surakka : 107 + 408 = 515 pistettä
3. Teuvo & Lipponen : 305 + 202 = 507 pistettä
4. Skide & Kosonen : 203 + 303 = 506 pistettä
5. Inkku & Jari : 202 + 106 = 308 pistettä
6. Ippo & Mika : 106 + 107 = 213 pistettä
7. Tarmo & Jesse : 104 + 101 = 205 pistettä
7. Minna & Jussi : 101 + 104 = 205 pistettä

Yhteystiedot

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.