Viivaa etsimässä


Tyylikäs firman mainoskyltti

Kävimme tutustumassa erääseen autoharrastukseen läheisesti liittyvään taidelajiin ja taiteilijaan, eli Toijalassa asustelevaan Niemisen Timoon joka tunnetaan taiteijanimellä Tin) ja aihe on viivanveto eli pinstraippaus.


Jo kansakouluajoilta on peräisin Timon kiinnostus ja innostus piirtämiseen ja maalaamiseen, (koulukirjoja tuli kai sotkettua enemmänkin!) Sitten 16 vuotiaana Timon uhriksi joutui velipoika Ollin Morris Marina!!? Se oli ensinmäinen auto joka sai Timon toimesta straipit yllensä.

Timo on opetellut maalaustaidon ns. ”stetson -menetelmällä eli itse opettelemalla ja kantapään kautta, oppia ja neuvoa on kysytty sen mitä on kehdannut alan ”Velholta” joka tuntee myös nimen Pekka Mannermaa. Lopullinen valkeus tuli pari vuotta sitten Västeroosissa järjestetyssä Stripe-O-Rama tapahtumassa, jossa yleisön mielenkiinto ja kiinnostus Timon töitä kohtaan sai taiteilijan omatkin silmät aukeamaan ja toteamaan: ”Määhän olen hyvä tässä!!” Myöhemmässä vaiheessa maalaamisesta tuli Timolle oikein ammatti, joskaan ei autoalalta.


Harrasteautot tulivat kuvaan mukaan ajokortti-ikään saavuttua, ja se eka jenkki oli -71 Valiantti, joka vaihtui sittemmin -56 Oldsiin. Oldsmobileen toteutettiin sitten jo vähän kustom-kikkoja ja luonnollisesti hienot pinstripet kuviot piirtyivät musta-vihreän Oldsin pintaan. Nykyisin Timoa ja pensselipakkia kuljettaa chopattu -54 Letukka, joka on jalostunut nykyiseen kuosiinsa Timon käsittelyssä.

Timo on jo useiden vuosien ajan kiertänyt Ruotsin tapahtumia ja hankkinut laajan ystävä-ja tuttavapiirin lähinnä Ruotsin rodi-ja kustomukkeleiden keskuudessa ja sieltä on tullut lukuisia työtarjouksia, ja kun Timo pakkinsa kanssa paikalle tulee on varmaa, että viivaa saa vetää ilta myöhään asti! Ja Suomessakin on tullut autoja satojenkin kilometrien päästä straipattavaksi, ja aina tapahtumiin lähdettäessä Timolla on pensselipakki auton perässä, äkkinäisiä ja akuutteja maalaushommia varten. Tällä hetkellä Timo on kihlattunsa kanssa muutanut uuteen kotiin ja kun ensin on saatu kannettua kamat sisään, voi Timo keskittyä kalustamaan pihassa olevaa 114 neliön tallia kunnon kustompajaksi. Talliin saattaa ilmestyä jopa jokin vanha Brittimotskari jonka johdosta saattaa -54 Letukka jopa mennä myyntiin. Talli olosuhteiden nyt roimasti parannuttua Timo satsaa entistä enemmän viivan maalaushommiin ja oman auton rakentelu saa jää jos on tarjolla maalauskeikkaa, joten soitelkaa Timolle (0400-659562) ja varatkaa aika vastaanotolle jos haluatte ajoneuvollenne persoonallisen ilmeen.


Teksti: Vexi ja Hessu
Kuvat: Timo Nieminen ja Hessu

Yhteystiedot

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.