WHEELS NAT’S -99 Tukkisaaren suuret autotreffit Barkarbyn Lentokentällä 7.-8. elokuuta


NET-1 on lähtövalmiina, eikun vaan surffamaan kohti lähintä satamaa, joka on Åbo. Otamme päivän ennakkoa, että ehdimme toipua aikaerosta. Majapaikan suhteen olemme onnekkaita, siihen sisältyy tulkkipalvelu, tosin pienen suostuttelun jälkeen. Heräämme 7. elokuuta virkeinä ja levänneinä matkan rasituksista. Pakkaamme picnic korin, starttamme ajoissa varmuuden vuoksi, välttääksemme jonossa ajamista. Reitti tuntuu helpolta ja sitä onkin, sillä edellisenä iltana kävimme Stocholm Quality Outletissä ostoksilla ja paikat sijaitsevat näköetäisyydellä toisistaan. Kivenheiton päässä on myös Ikea, Leksakcity ja Mc Donalds ym… jokaiseseta näistä paikoista sai esitteitä viikonlopun autotapahtumaan. Kaikkien näiden ostoskeitaiden ohi onnellisesti päästyämme, kurvailemme kapeata puistomaista pikkutietä ja kuinka ollakkaan olemme saavuttaneet edellä ajavat ajoneuvot. Toiminta on kuitenkin kohtuullisen nopeaa. Lipunmyyjätär kyselee auton ikää, ”jassoo, jos auto yli 30 vuotta niin on vapaa pääsy kuljettajineen, vain kyytiläiset maksavat 100 kr/hlö”. Lentokenttänäkymä aukeaa eteemme, ajoneuvoja on jo paljon saapunut. Volvoja on tietysti heti ensimmäisenä pitkä rivi, matelemme eteenpäin, jaha taas tullaan haastattelemaan. ”Hej, onko toiveita minne haluaisitte parkkeerata?”. Mietimme hetken ja totesimme melkein yhteen ääneen, ”tuohon vaan jonon jatkoksi”. Saamme selkeät määrätietoiset käsillä viittelöidyt ohjeet. hetken äimisteltyämme suuntasimme kulkumme swap meet-väylälle. kaikensorttista ostettavaa ja ostajaa oli liikenteessä. meille jäi vain saaliiksi tapahtumapaita ja niitäkin vain yksi, menee vissiin vuoroviikko-käyttöön. Moottoripyöriä oli mukana myös moneen lähtöön, Mc stunt show:ssa esiintyi kaksi japanilaispyörää akrobaatteineen. missasimme tämän näytöksen särpiessämme eväitämme. Ihailtavana oli myös Wiking, moottorina suora nelonen joka on ruogon suuntaisesti.

Big Toen strategiset mitat. Moottori: Jaguar V12, 300 hp. Pituus: 4,7 m. ttorina suora nelonen joka on ruogon suuntaisesti.

http://home.bip.net.bigtoe/ Tällä pyörällä on kokoa ja näköä Big Toen strategiset mitat. Moottori: Jaguar V12, 300 hp. Pituus: 4,7 m. Ko&hibar;¬4m¶piò Frkeus: 1,7-2,3 m. Paino: 1600 kg. Huippunopeus: 100 km/h. Renkaat: Firestone 18.4-34. Lisävarusteena: Kenwood 500 w stereot cd-vaihtajalla. Valmistuskustannukset: 80000 dollaria ja kuusi vuotta työtä. Sponsoreita on mukana 28, että silleen. Nimensä veroisessa Hienojen autojen paraatissa oli mukana taidokkaasti entisöityjä sekä hyvällä maulla ja kekseliäisyydellä muotoiltuja ajokkeja mm. Chevy -57 Low Rider (M. Fredriksson, viime näyttelystämme tuttu, palkittu Kustom car 2.). Ylivoimaisesti yleisön suosikkeja olivat rodit, jotka olivat järjestäytyneet yhtenäiseen parkkiin. Näkymä oli henkeäsalpaava vaikka rodit eivät olekaan henk. koht. makuni ykkösiä, tosin valokuvaaja on ihan intona ja filmiä kuluu.

Erikoisemmasta päästä oli T-Ford mallia 1923. Auto oli saanut uuden moottorin, elektronisen polttoaineruiskun ja vaeltavat neonvalot. mielenkiintoinen näky illalla katukuvassa. Täällä voi näemmä harrastella rauhassa mihin asti kyvyt ja rahat riittävät. Taitaa olla puoliksi totta EU-kannanotto joka oli yhden pick-upin takaikkunassa: ”Smålannin siat eivät välitä mitä Brysselin porsaat sanovat”!


Tässä se PLYMOUTH PROWLER tehdasvalmisteinen!! Niin lähellä, mutta niin kaukana. Katsoa saa mutta ei koskea!!!

Lepuutamme hetken aikaa silmiämme ja siirrymme tivolialueelle jännityksen ja vauhdin pariin. Melkoisesti onkin houkutuksia, mutta kyllä sitä on tuuriaan koetettava onnenpyörässä. Huraa voitamme jotain, mutta mitä? Jee valtavan suuren suklaarasian, Marabou, ei voi olla totta! Voiton jälkeen on tietysti juotava ”juhlakahvit”, siispä suuntaamme eväskorille. Oma Buickimmekin kiinnostaa värinsä takia, rohkeimmat uskaltautuvat juttusille ja hämmentyvät kuitenkin kun vastaamme myöntävästi kysymykseen puhummeko ruotsia? Muita suomalaisia emme ole tavanneet, jos ei lasketa yhtä Åland-seuruetta. Päivä on kulunut leppoisassa meiningissä. vielä on tutkimatta pienoismallinäyttely, sitten olemekin nähneet kaiken. Lähtiessämme pois saamme käteemme leiman, siltä varalta että haluamme palata illalla pidettäviin bileisiin. Hämmästelemme jälleen, sillä missään esitteissä ei mainita mitään iltabileistä, olisikohan tämä nyt se kaupungilla paljon puhuttu ”pahamaineinen raggaritapahtuma” joka tuo ongelmia iltacruisingille. Poikkeamme majapaikassamme, lepäilemme hetken ja lähdemme tunnelbanalla kohti keskustaa, se kuljettaa meidät parissakymmenessä minuutissa perille. OH HOH, onpas cruising-väkeä ja-katselijoita pilvin pimein, koko nelikaistainen Sveavägen on täynnä, kadunvarret mukaanlukien. Autojono liikkuu hitaasti, välillä pysähtyen kokonaan liikennevalojen takia. Mutta autojen sisäpuolella on sitäkin enemän actionia, musiikki soi ja yhteislaulu raikaa. Mitä pidemmälle ilta ehtii, sitä pienemmiksi suuretkin jenkkiautot käyvät, kyytiläiset joutuvat jopa turvautumaan takaluukun tiloihin, onneksi luukku on jätetty auki, avoauton matkustajilla on vähän paremmin asiat, he voivat istua ja pitää jalkojaan ihanalla nahka- tai plyyssi-istuimilla. Niinkuin voitte arvata paikalla on myös virkavaltaa, he ovat ryhmittyneet jokaiseen liikennevaloristeykseen, kun autot pysähtyvät, siitä onkin helppo kehoittaa matkustajia siirtymään sisätiloihin, kuljettja saahuomautuksen ja auton omistaja todennäköisesti sakot, koska rekisterinumero kirjataan muistiin. Tutunnäköisiäkin autoja liikuu mukana, esim. Ford -32 joka on käynyt Tampereellakin näytillä muistaaksemme -97 ja silloin sen ainakin omisti Sven Sandberg.


Tässä toinen tuttavuus näyttelystä vuodelta -96. ”Tulipallo” Buick -49, K-J Johanssonin.

Ilta on vaihtumassa yöhön. Vielä on voimia jäljellä ja lähdemme katsastamaan mitä vesifestivaaleissa on tänä yönä tarjolla, mutta se on taas eri tarina se. DN:n iltapäivälehti Expressen kirjoittaa 8:nnen päivän lehdessään, että tapahtumaa oli osallistunut yli 1200 autoa ja 15000 kävijää lauantaipäivän aikana. Voimme lämpimästi suositella tätä tapahtumaa kaikille, sopii mainiosti myös koko perheen tapahtumaksi. jos haluat tietää lisää, voit lähettää sähköpostia osoitteella pirkko.kaven@ts-group.fi

Teksti: Pirkko Kavèn
kuvat: Jussi Salmela

Yhteystiedot

EnglishFinnishSwedish

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.