DB-Team Selkämaa

28.8.2001:DB-Team Selkämaa Nordic Pro Street Cupin voittoon

DB-Team Selkämaa kuljettajanaan tamperelainen Kai Selkämaa on voittanut ensimmäisenä suomalaisena Drag Racingin yhteipohjoismaisen Nordic Pro Street Cupin. Tiimimme saavutti voittonsa Super Pro Street Bike luokassa, joka on sarjan nopein moottoripyöräluokka. Erittäin tasaisen sarjan voitto varmistui vasta viimeisessä osakilpailussa Etelä-Ruotsissa Landskronan radalla 24.-26.8. Voittomarginaalimme sarjassa oli lopulta 180 pistettä. Landskronassa pyörämme toimi moitteettomasti ja ajoimme mm. kilpailun kolme nopeinta aikaa ja parhaan loppunopeuden (284 km/h). Sijoituksemme oli kolmas kovimman kilpailijamme, ruotsal. Peter Aspenrydin jäädessä kuudenneksi.

Nordic Pro Street Cup sarjaan osallistui vuonna 2001 yli 300 kilpailijaa useimmista Pohjoismaista ja se on suurimpia pohjoismaisia Drag Racing sarjoja. Tällä kaudella oli kuusi kilpailua, jotka ajettiin Ruotsissa ja Tanskassa. Lisätietoja sarjasta ja tarkemmat tulokset löytyvät Internet-osoitteesta: http://www.nitroz.se/motor/street/npsc

Aikaisemmista suunnitelmistamme poiketen kilpailemme tällä kaudella vielä kerran myös Suomessa. Osallistumme 31.8.-2.9. Alastarossa FHRA Finals kilpailuun, jossa tavoitteenamme on uusi maailmanennätysaika ja oman loppunopeusmaailmanennätyksemme (302 km/h) parantaminen. Viimeinen kilpailumme nykyisellä kalustolla on 8.9. Stockholm Open, johon lähdemme puolustamaan viimevuotista voittoamme. Kaudella 2002 tulemme kilpailemaan Euroopan mestaruussarjassa nitrokäyttöisellä Harley-Davidsonilla Super Twin Top Fuel luokassa.

15.8.2001:DB-Team Selkämaa siirtyy nitroluokkaan

DB-Team Selkämaa julkisti Alastaron Night Race kilpailussa 10.-12.8. ensi vuoden luokkansa. Nykyinen kalusto on myynnissä ja ajamme kaudella 2002 Drag Racingin Super Twin Top Fuel luokan EM-sarjaa nitrokäyttöisellä Harley-Davidsonilla. Kaluston hankinta on vielä kesken, mutta neuvotteluja käydään tällä hetkellä useista kilpailukykyisistä pyöristä. Tavoitteena heti alusta alkaen kalusto, jolla on mahdollisuudet 6 sekunnin aikoihin.

Alastaron Night Race-kilpailussa lauantain lajittelupäivänä radalla voitiin ajaa sateesta johtuen vain yksi lajittelulähtö. Lauantain ainoaksi jääneen lajittelukierroksen jälkeen olimme ensimmäisellä tilalla ajalla 8,056 s. Radan liukkaudesta huolimatta tiimimme osoitti olevansa ME-vauhdissa ja kyseisessä lähdössä sivusimme hallussamme olevaa loppunopeuden maailmanennätystä 302 km/h. Keliolosuhteista johtuen lajittelua jatkettiin sunnuntaina ja myös silloin olimme nopeimpia. Valitettavasti tässä lähdössä pyöräämme tuli teknisiä ongelmia ja päätimme keskeyttää kilpailun, sillä aikaa ei ollut riittävästi varamoottorin vaihtoon ennen pudotuslähtöjä.

 

DB-Team Selkämaa

Kuljettaja
Kai Selkämaa

Promoottorit FIN
Olli Ahlgren 0500-625855
Pasi Uponen 050-5822202

Promoottori SWE
Marko Haapakoski +46-70-7473752

Luokka
Super Pro Street Bike SWE
Super Street Bike FIN

Pyörä
Suzuki GSX-R 1200 Turbo

Mekaanikot
Toni Haapakoski
Mika Ruusila

Tiedottaja FIN/SWE/GB
Kaija Kohtala
kaija.kohtala@kolumbus.fi

Yhteystiedot

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.